Meyveli İrmik Tatlısı

Malzemeler: ¼ paket tereyağı 7 yemek kaşığı irmik 7 yemek kaşığı toz şeker 1 kg.süt 1 paket jöle 2,5 çay bardağı su 2 yemek kaşığı toz şeker Meyve Bir tencerede tereyağını eritin. Tozşeker ve irmiği ilave edip çevirin. Sonra sütü koyup muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Fırına dayanıklı cam bir kaba su koyun .her tarafına suyu değdirdikten sonra dökün. Islanmış kaba muhallebiyi boşaltın. Evinizde bulunan meyvaları arzu ettiğiniz şekilde keserek üzerine yayın. Jöleyi ,2 kaşık toz şekerle karıştırın. Üzerine 2.5 çay bardağı suyu ilave ederek 1 dakika ateşte kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra yarım dakika karıştırarak soğutun ve meyvelerin üstüne dökün. Buzdolabında soğutarak servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder