Erişteli Haşlama Et
MALZEMELER
500 gr. kemikli parça et
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çubuk tarçın
1 demet maydanoz sapı
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 su bardağı köy eriştesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Etleri, soyulmuş bütün soğanı, havucu ve maydanoz saplarını; üzerine suyu koyarak yaklaşık 1.5 saat kadar, orta ateşte pişirin. Daha sonra süzüp çok iyi pişen etleri kemiklerinden ayırın. Etin suyunu da süzüp içine tereyağını ekleyin ve karıştırarak sos kıvamına getirin. İçine erişteleri koyup 10 dakika kadar pişirin. Erişteler pişince; servis tabağına alıp üzerine etleri koyarak servis yapın.
alıntıdır.
Etiketler:
Erişteli haşlama et,
et,
ET YEMEKLERİ,
haşlama,
tarferişte
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder