Ev Yapımı Lavaş Tarifi

Malzemeler • 1 bardak un • ½ bardak su • 1 çay kaşığı tuz • İsteğe göre tereyağı Yapılışı 1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tuzu mutfak robotunun haznesine koyun ve kapağını kapatın. Robotun üzerindeki boşluktan ½ bardak suyu azar azar una dökerek, robotu çalıştırın ve hamurun toparlanmasını sağlayın. Bu şekilde tüm suyu azar azar döktükten sonra yaklaşık 3 dakika boyunca mutfak robotunu orta seviyede çalıştırmaya devam edin. Böylece yoğurma işleminin ön safhası mutfak robotunun katkısı sayesinde gerçekleşmiş oluyor. Hamuru daha sonra unlanmış tezgaha alın ve birazda elinizle yoğurarak toparlayın. Küçük ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, merdane ile ince bir yuvarlak şeklinde açın. Açarken merdane ve bezeleri bol bol unlayın. Pişirmeden önce üzerindeki fazla unu silkeleyip, ocağın üzerinde önceden ısıtılmış, bakır sacda önlü arkalı pişirin. Eğer bakır sacınız yoksa, tavada da pişirebilirsiniz. Kızarmaya yakın üzerine biraz tereyağı gezdirirseniz daha da enfes lavaşlarınız olur. alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder