Hamurlu Kavurma

Hamurlu Kavurma Malzemeleri 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 kg. kemiksiz dana kuşbaşı 1,5 yemek kaşığı un 850 ml. sıcak et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 4 dal taze kekik 8-10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 250 gr. kestane mantarı 8-10 dilim pastırma 75 gr. taze kaşar Milföy hamuru Hamuru açmak için Un Üstüne sürmek için 1 yumurta sarısı Tabanı geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın. Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle baharatlandırın. Tavaya koyup her tarafları kahverengi olana kadar kızartın. Etler kızarınca üstüne unu serpin ve etlerin her tarafının una bulanmasını sağlayın. Daha sonra et suyunu ve 2 dal kekiği ekleyin. Su kaynayınca ağzını kapatın ve yaklaşık 1,5 saat etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada sırada kontrol ederek suyunu çok çekmişse az su ekleyin. Etler pişerken başka bir tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte eritin. Doğranmış arpacık soğanları, mantarları, kıyılmış sarımsağı ve kalan kekiğin yapraklarını da aynı tavaya ekleyip mantarların bıraktığı su buharlaşana kadar pişirin. Bir kenara alın. Etler pişince bu tavadaki tüm mantarlı karışımı etlerin olduğu geniş tabanlı tencereye ekleyin ve karıştırın. Pastırmaları dilim dilim tezgaha yayın. Taze kaşarları parmak boyunda kesin, pastırmalara pay edin ve dolma sarar gibi pastırmaları peynirlerin üzerine sarın. Sardığınız pastırmaları ısıya dayanıklı bir kaba aralıklı olarak diklemesine koyun. Etrafını mantarlı et karışımı ile doldurun. Unlu bir tezgahta milföy hamurlarınızı kenarlarından dikkatlice birleştirerek büyük bir parça elde edin. Kabınızın ölçüsüne göre tek bir hamur haline getirin. Milföy hamurunu çok inceltmeyin, ne kadar inceltirseniz o kadar az kabaracaktır. Kabın üstünü bu hamurla kapatın ve kenarlarını elinizle yapıştırın. Çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika hamur kızarana kadar pişirin. alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder