Yoğurt Kek

Yoğurt Kek Malzemeleri 3 yumurta 50 gr. tereyağı 200 gr. toz şeker 3 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilyalı puding 1 limon kabuğu rendesi ve suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 1 kg süzme yoğurt Kuru üzüm Tabanı için 2 paket yulaflı bisküvi 2 avuç fındık 125-150 gr. tereyağı Kekin tabanı için 125-150 gr. tereyağını eritin. Kepekli bisküviyi elinizle ufalayın. Bisküvilerin üzerine erimiş tereyağını ekleyip birbirine karıştırın. Hafifçe kırdığınız fındıkları da ekleyin ve kelepçeli bir kek kalıbına döküp üzerine bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurtaları, tereyağını, 1 limonun suyunu ve kabuğunun rendesini ve yoğurdu geniş bir kapta iyice çırpın. Başka bir kapta toz şekeri, irmiği, pudingi, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Sıvı karışıma kuru malzemeyi ekleyin ve birbiriyle özdeşlenene kadar karıştırın. Bisküvi tabanının üzerine dökün. Üzerine de kuru üzümleri serpin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder