Kaymaklı Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeler 2 bardak pilavlık bulgur 2,5-3 bardak et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 adet kapya biber ½ havuç ½ kabak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz 3 yemek kaşığı taze kaymak Kuru soğanı, kapya biberi, havuç ve kabağı ince sıçan dişi doğrayın. Tereyağını, orta ateşte saç veya tencerede kızdırın. Doğradığınız sebzeleri ve pilavlık bulguru birlikte tencereye ilave edin. 1-2 sefer karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı acı biber salçasını ekletip, ara ara karıştırarak yaklaşık 5 dakika kavurun. Toz kırmızı biber, kimyon, karabiber ve tuzla baharatlandırın. Et suyunu ekleyip 12 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Piştikten sonra ateşten alın ve kapağını açmadan 15 dakika kendi ısısında demlenmeye bırakın. 3 yemek kaşığı kaymağı ekleyip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin. alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder