Kepekli Poğaça Tarifi
MALZEMELER
1 yumurta
10 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, mahlep
1 çorba kaşığı şeker
2,5 -3 su bardağı kepekli un
Susam
Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip karıştın ve bu şekilde bekletin. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Avuç içinde açıp oval şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın.
alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder