Bad


Malzemeler :
2 su b. haşlanmış yeşil mercimek
1 çay b. ince bulgur
3 domates
2 biber
1 soğan
1 çorba k.biber salçası
1 çorba k.domates salçası
1 demet maydanoz
5 yeşil soğan
1 tutam taze nane
nar ekşisi
tuz, karabiber
lahana




Hazırlanışı :
1 adet soğanı küp kesin ve tavada soteletin.Üzerine biber salçası ve domates salçası ilave edin ve kavurun.Üzerine 3 adet küp kesilmiş domatesi ilave edin ve kavurun.1 çay bardağı ince bulgurun üzerine sıcak su alın ve ince bulguru demlendirin.

İnce bulgurun üzerine 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek ilave edin.Üzerine domates ve biber salçası,1 demet ince kesilmiş maydanoz,5 yeşil soğan ince kesilmiş taze nane ilave edin.Üzerine tuz,karabiber ve nar ekşisi ilave edip karıştırın.Servis tabağına lahana yapraklarını alın.Üzerine badı ilave edip servis edin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder