Sebzeli Çoban Kavurma

MALZEMELER
· 250 gr kuşbaşı dana eti (tavla zarı formunda doğranmış olmalı)
· 2 yemek kaşığı üzüm ya da elma sirkesi
· 4 yemek kaşığı sıvıyağ
· 6-8 adet arpacık soğan (1 adet büyük boy kuru soğan da kullanabilirsiniz)
· 1 adet kırmızı sivri biber (tarhana biberi ya da salçalık biber de denir)
· 1 adet yeşil sivri biber
· 3 adet taze yeşil soğan
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kuru kekik, kuru nane





YAPILIŞI:
Arpacık soğanları soyup bütün halde bırakın. (kuru soğan kullanacaksanız incecik yemeklik doğrayın) Biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıkladıktan sonra parmak şeklinde dilimleyin. Yeşil soğanları da yıkayıp 5 santim uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde doğrayın. Kuşbaşı etleri tavla zarı formunda doğrayın. (doğrama işlemin, kasabınıza da yaptırabilirsiniz) Sıvıyağı orta boy bir teflon tencereye ya da bir wok tavasına (derin bir Çin tavası) koyup kızdırın. Eti sirkeyi ve soğanları tencereye aktarıp orta ısılı ateşte karıştırarak en az 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi serpip biberleri ve yeşil soğanı ilave edin. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kısın. ½ su bardağı sıcak suyu yemeğin içine aktarıp kekik ve naneyi ekledikten sonra etler iyice yumuşayıncaya kadar, en az 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp pilav, püre ya da makarnayla birlikte servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder