Çengelköy Salatası

MALZEMELER (6 kişilik)
1 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
3 salatalık
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz
2 domates
6 marul yaprağı
yeteri kadar tuz
zeytinyağ
1 limon
2 yemek kaşığı mayonez
3 haşlanmış yumurta (katı)




HAZIRLANIŞI
Yumurtaları haşlayıp uzunlamasına dörer eşit parçaya bölün, daha sonrada ikiye kesin. Domatesi iyice yıkayıp kurulayın ve kabulkalıryla küçücük küp olarak için doğrayın. Marulu temizleyip ince olarak doğrayın. Maydanoz ve dereotun da incecik kıyın. Salatalıkları iyice yıkayıp kurulayın ve diklemesine ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz 6 adet salatalığın içini küçük bir kaşık yardımıyla oyup içlerini incecik dilimleyin. Derin bir kapta yumurta, domates, mayonez, zeytinyağı, limon suyu, tuz, beyaz peynir, dereotu ve maydanozu iyice harmanlayıp salatalık kayıklarının içine doldurun. Servis tabağına marul yapraklarını koyup her bir marul yaprağının üzerine salatalık yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder