Çikolatalı Mozaik Kek

Malzemeler
3 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker,
150 gr yumuşamış margarin,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı fındık unu ( robotta çok ince çekilmiş fındık),
3 çorba kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin,
2-5 su bardağı un + 3 çorba kaşığı,

Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Daha sonra oda ısısındaki margarini ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu, vanilini, fındık ununu ve 2,5 su bardağı unu başka bir kaba eleyip sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Kek harcını tatta kaşıkla karıştırın. Bu karışımı 2 eşit parçaya ayırıp birine 3 kaşık kakao, diğerine 3 kaşık un ekleyin. Margarinle yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza önce sade kek harcını dökün daha sonra üzerine kakaolu kek harcını döküp öncede ısıtılmış 180 derecelik fırının alt katına sürün. Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın ve yarım saat sonrasında kekinize bir kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. Pişen kekinizi ılımaya bırakın. Diğer taraftan beyaz çikolata sosunu 3 su bardağı süt ile karıştıra karıştıra pişirip ılımaya bırakın. Ilıyan kekinizi servis tabağına ters çevirip üzerine beyaz çikolata sosu gezdirin. Afiyet olsun!



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder