MALZEMELER
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
- Süslemek İçin:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız.Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz..
Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz..Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz..Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından
1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz..Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder