MALZEMELER
• 4 incik
• 2 domates
• 3 kabak
• 2 patates
•2 havuç
• 1 büyük kuru soğan
• 1 limon suyu
• 1 yemek kaşığı un
• Yeteri kadar sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı
• domates salçası
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Kuzu incikleri yıkayıp üzerini dört parmak geçecek kadar suda biraz tuz atıp yumuşayana kadar kaynatın. Derin bir tencerede sıvıyağa yemeklik doğranmış kuru soğanı atıp soteleyin, Patates, havuç ve kabağı yıkayıp yemeklik (irice) doğrayın. Soğanların yanına önce patatesi arkasından havuçları atıp biraz çevirin. Haşlanmış inciğin suyunu tel süzgeçten geçirip sotelediğiniz sebzelerin üzerine aktarın. İncikleri de ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika sonra kabakları ve bir su bardağı suda çözdürdüğünüz salçayı ekleyin. Tuzunu kontrol edin. 10 dakika sonra limon suyu ve unu terbiye yapıp suyuna yavaşça ekleyin. 5-10 dakika sonra ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu yemeğe arzu ederseniz taze keki, defne ve karabiber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder