Ispanaklı Soslu Makarna Bella

2 Kişilik
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzeme listesi
· ½ paket boru makarna
(kısa herhangi bir makarna çeşidini kullanabilirsiniz)

Sos için;
· 250 gr ıspanak
· 2 diş sarmısak
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan çekilmiş ceviz içi
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 su bardağı makarna suyu
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan rendelenmiş eski kaşar
(parmesan, mihalıç ya da ızmir teneke tulum da kullanabilirsiniz)




Yapılışı
Ispanakların köklerini kesip attıktan sonra yıkayın ve ince ince doğrayın. Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlediğiniz sarmısakları ve doğradığınız ıspanağı tencereye hemen aktarıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp üzerine çekilmiş ceviz içi, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp mutfak robotuna aktardıktan sonra püre haline gelinceye kadar çekin. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün. Aynı tencereye tekrar aktarın. Makarnayı haşladığınız sudan 1 su bardağı kadar alıp robotun içindeki ıspanaklı sosun içine aktarın. Robotu çalıştırıp ayran kıvamında yeşil renkli bir sos elde edin. Hazırladığınız sosu tenceredeki makarnanın üzerine aktarıp karıştırın. Tencereyi tekrar ocağın üzerine koyup kısık ateşte, sık sık karıştırarak 5 dakika kadar ısıtın. Makarnayı servis tabağına aktarıp üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirerek sıcak sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder