PEYNİRLİ KABAK DOLMASI (Diyet)

MALZEMELR
· 4 adet orta boy yeşil dolmalık kabak
(Kalın, tombul olanlarını tercih edin.)
· 250 gr lor peyniri
(Yağsız beyaz peynir de kullanabilirsiniz.)
· 1 adet ufak boy kuru soğan
· 1 demet dereotu
· 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
· 4 yemek kaşığı zeytinyağı





YAPILIŞI
Kabakları kazıyıp yıkayın. Uzunlamasına ikiye böldükten sonra çay kaşığı yardımıyla çekirdeklerini çıkarın ve bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, geniş bir tencereye 4 su bardağı sıcak su koyup 1 çay kaşığı tuz attıktan sonra kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başlayınca kabakları tencereye koyup 5 dakika kadar haşladıktan sonra süzün.
Lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri derin bir kaba koyun. Üzerine soğanı rendeleyip incecik kıyılmış dereotunu ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberi serptikten sonra zeytinyağını da katıp malzemeleri çatal yardımıyla iyice ezin.
Hazırladığınız peynirli harcı çay kaşığı yardımıyla, süzdüğünüz kabakların içine doldurun. Kabak dolmalarını 1 yemek kaşığı sıvıyağla yağladığınız fırın tepsisine ya da fırın kabına dizin.
Dolmaları, 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 20-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder