MİLFÖYLÜ YUMURTALI SUCUK

MALZEMELER
6 adet kare milföy hamuru
100 gram kaşar peyniri rendesi
100 gram arzu ettiğiniz farklı bir peynir çeşidi
4 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kekik
Kırmızı pul biber
Arzu ederseniz sucuk vb.
1 adet domates
Taze kekik


Hazırlanışı:
4 adet milföy hamurunu kare olarak birbirine yapıştırın ve oklavayla biraz üzerinden geçin. Diğer 2 adet milföyü şerit halinde kesip altını suyla ıslatın.Kare olarak hazırladığınız taban olarak kullanacağınız diğer milföyün kenarlarına bastırarak bu şeritlerle yükselti vermek için çerçeveleyin. Bu kenarlara altın rengi olması için biraz süt sürün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında altına yağlı kağıt döşediğiniz bir tepside 20 dakika pişirin. Yumurtaların beyazlarını ve sarıların ayırın. Beyazlarına tüm baharatları ilave edip, köpürtmeden karıştırın. 20 dakika sonra fırından milföyünüzü çıkarın. Kabaran yerlerine bıçakla çentik açıp söndürün. Üzerine peynirleri, yumurta beyazını, sucuğu ve en üstede de yumurta sarılarını ilave edin. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha yumurtalar pişinceye kadar pişirin. Pişen milföyünüzün üzerine taze domatesler ve kekikle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Not: Misafirleriniz geldiğinde pratik olması için milföy tabanını bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder