MALZEMELER
· Yarım demet ıspanak (yaklaşık 250-300 gr.)
· 250-300 gr. pazı
· 1 demet maydanoz
· 1 demet dereotu
· 2 adet yeşil
taze soğan
· 1 adet orta boy
kuru soğan
· 1 adet orta boy havuç
· 3 yemek kaşığı sıvıyağ
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 4 adet yumurta
YAPILIŞI:
Hem yeşil sebzelerden hem de kuzukulağı, ebegümeci gibi yabani otlardan, çok lezzetli yumurtalı kavurmalar yapılır. Sağlıklı, doyurucu ve düşük kalorili olan bu sebze kavurmalarına geleneksel olarak “mıhlama” denir. Bu yemek için istenirse karalahana da kullanılabilir. Ancak lahana kullanacaksanız, önceden tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp kara suyunu süzmeniz gerektiğini unutmayın.
Ispanak ve pazıyı ayıklayıp incecik doğradıktan sonra bol suyla yıkayarak süzün. Diğer taraftan, kuru soğanı incecik doğrayın. Havucu soyup rendeleyin. Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı ayıkladıktan sonra incecik dilimleyin. Sıvıyağı geniş bir teflon tencereye koyup kızdırın. Kuru soğan ve havuçları kızgın yağa aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Pazı, ıspanak ve yeşil soğanı katıp karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Maydanoz ve dereotunu da ilave edip tuz ve karabiberi serpiştirin. Ocağın altını kısıp kısık ateşte sık sık karıştırarak 10 dakika daha kavurun. Sebzelerin normal şartlarda kendi sularını vermesi gerekir. Dolayısıyla mıhlamaya su katılmaz. Ama eğer gerekirse 1 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Bu yemekte sebzelerin çok kavrulmaması gerekir. Eğer daha şık bir sunum yapmak istiyorsanız kavrulan sebzeleri bakır sahanlara aktarın. Kaşık yardımıyla sebzelerin arasında küçük yuvalar açın. Bu yuvalara yumurtaları kırın. Kısık ateşte yumurtaların beyazları pişinceye kadar tutun. Sıcak olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder