Zeytinyağlı Taze Fasulye

2 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 35 dakika

MALZEME LİSTESİ
* Yarım kg. kılçıksız yeşil fasulye
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 1 adet büyük boy domates
* 2 çay kaşığı tuz
* 6 çay kaşığı tozşeker
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
* 1 su bardağı sıcak su


YAPILIŞI
Kılçıksız fasulyeleri, uç kısımlarını kırarak ayıkladıktan sonra bıçakla uzunlamasına ikiye bölüp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup ortadan ikiye bölün ve yarımay şeklinde ince ince dilimleyin. Domatesi incecik halkalar halinde doğrayın. Diğer taraftan zeytinyağının yarısını geniş bir çelik tencereye aktarın. Önce soğan halkalarını, sonra doğradığınız fasulyeyi tencereye yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini sıraladıktan sonra tuz ve tozşekeri serpiştirin. Zeytinyağının kalanını ve sıcak suyu da gezdirin. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup yemeği tencerenin kapağı kapalı vaziyette kendi buharıyla kaynayıncaya kadar pişirin. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yemeği kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin. Pişme işlemi sırasında yemeği hiç karıştırmayıp tencereyi birkaç kez sallamakla yetinin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Fasulyeleri çatal yardımıyla çevirip kuş yuvası şekli vererek servis tabağına alın. Soğuk olarak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder