Oduncu Böreği

MALZEMELER(6 kişilik)
10 adet mantar
1 adet havuç
5 adet taze soğan
1/3 paket soya filizi
3 çorba kaşığı soya sosu
3 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağı
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu



HAZIRLANIŞI
Havucu rendeleyin. Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın. Teflon tavaya yağın yarısını koyup sebzeleri 3 çorba kaşığı yağda kavurun. 3 tatlı kaşığı soya sosunu ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp küçük bir kasede yağın kalanını, yarım su bardağı su ve yumurta akını çırpın. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. Yumurtalı harcı iyice yayın. Kesilen yufkanın kalın kenarına sebzeli harcı koyun. Sigara böreği gibi sarın. Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın. Isıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder