Tavuklu yalancı kebap 6 kişilik
MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
5 adet tavuk bifteği
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı sıvı yağı
Yarım demet maydanoz, kürdan
Kızartmak için:
sıvıyağı
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik, alüminyum folyo
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölelim. Tuzlu suda bekletelim. Bu arada dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyip, tuz, karabiber, köri ve sıvıyağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Patlıcanları süzüp, kurulayalım. Kızgın yağda hafifçe kızartıp, bir peçeteye alarak yağını süzelim. Kızaran patlıcanların üzerine, hazırlanan tavukları alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturup, bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip, karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder