MALZEMELER
• Yarım kilo yer elması
• 1 kuru soğan
• 1 havuç
• Yarım su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yeteri kadar tuz
• Bir limonun dörtte biri
• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 çay bardağı
HAZIRLANIŞI
Yerelmalarını soyup yıkayın ve dilim olarak doğrayın. Soğanı ve havucu yemeklik doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı, soğan, havuç, yıkanmış pirinç ve yer elmasını üst üste koyup, tuzunu, şekerini, limon suyunu ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 40 dk. pişirin. Bu sürenin sonunda incecik kıydığınız maydanozu üzerine serpip karıştırın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder