Parmak Köfteli Kebap
Malzemeler :
Pidesi İçin
3 su b. söke un
yarım paket yaşmaya
1 su b. yoğurt suyu
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar ılık su
Köftesi İçin
300 gr. kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
3 domates
3 biber
1 çorba k. tereyağı
Sosu İçin
2 çorba k. biber püresi
1 çorba k. domates salçası
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Su
Hazırlanışı
Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alarak yoğurun. Kıvamını galeta unu ile ayarlayın. Parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek tavada pişirin.
Pidesi için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak mayayı içine alın. Kenarlarına tuzu serpip ortasına yoğurt suyunu ekleyerek ortadan itibaren yoğurun. Alabildiği kadar ılık su ile hamurun kıvamını ayarlayın. Hamuru bir süre beklettiktn sonra 4 bezeye ayırıp çok inceltmeden açın. Tavada iki taraflı pişirin.
Sosu için salçayı ve biber püresini sıvıyağda kavurun. Pideleri doğrayarak servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu gezdirin. Köfteleri de kenarlarına dizdikten sonra sosu üzerine gezdirin. En son eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek servis edin.
Alıntıdır.
Etiketler:
KIYMALI - KÖFTELİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder