Malzemeler :
150 gr. tereyağı
2 yumurta
2 çorba k. pekmez
1 su b. esmer tozşeker
1 tatlı k. tarçın
1 tatlı k. zencefil
1 paket kabartma tozu
3 su b. söke un
Mantolamak İçin:
Esmer toz şeker
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine tereyağını, toz şekeri, tarçını, zencefili, yumurtayı, kabartma tozunu ve pekmezi ekleyerek ortadan itibaren yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan minik toplar yaparak esmer şekerin içine atarak yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış 170 derecede ortalama 13 dk pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder