Sarımsaklı Ciğer Sote

MALZEMELER(4 kişilik)
500 gr. dilimlenmiş koyun ciğeri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3-4 diş sarımsak
1 adet portakal
1 tutam biberiye
1 tutam kekik
Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
Portakalın suyunu sıkalım. Zeytinyağını tereyağı ile birlikte bir teflon tavaya koyup ısıtalım. Soyulmamış sarımsak dişleri, bir tutam kekik ve bir tutam biberiye ilave edelim. Ciğer dilimlerini ilave edip birkaç dakika bir tarafını pişirelim ve diğer bir tarafını çevirip tuz serpelim. Portakal suyunu ekleyelim. Yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Tavayı ateşten alıp ciğer dilimlerini ikişer ikişer servis tabaklarına koyalım. Pişme suyunu sos şeklinde üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapalım. Arzu ederseniz portakal dilimleri eşliğinde de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder