Malzemeler
100 gr. tereyağı
100 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı badem
3,5 su bardağı un
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için
badem
Hazırlanışı
Bir tencereye sıvı yağı, tereyağını ve margarini koyup, ocağın ateşini yakın. Yağlar eriyince, içine ortadan ikiye bölünmüş bademleri ve unu ilave edin. Ocakta, orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Bademler kızarıp, undan güzel bir koku mutfağınızı sarınca tencereyi ocaktan alıp, ara sıra karıştırarak ılıtın. Üzerine toz şekeri, soğuk suyu koyup, tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte 5 dk. kadar karıştırarak pişirin. İlk sıcağı çıktıktan sonra kaşık kaşık dökebilirsiniz veya elinizle küçük yumurta şeklinde yuvarlayabilirsiniz. Üzerine çeşitli fındık, fıstık dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder