Fırında Sebzeli Balık

MALZEMELER(1 KİŞİLİK)
1 adet çipura
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet arpacık soğan
6 adet mantar
Yarım limon
1 adet defne yaprağı
2 adet domates
Tuz, alüminyum folyo



HAZIRLANIŞI
Şimdi sıkı durun, geçen hafta 2-3 günlük tatile çıkmıştım. Pazar günü geldiğimde evde mis gibi balık kokusuyla karşılandım. "Acaba kim geldi, balığı kim yaptı" diye düşünürken kapıyı kızım Seçil açmaz mı.. "Kim var" diye sorduğumda "Yalnızım" dedi, ikinci kez şaşırdım. Yemeği kimin yaptığını sormadan "Size özel yemek hazırladım bakalım beğenecek misiniz" deyince düşüp bayılacaktım.. İnanır mısınız tarife baka baka bir güzel yapmış; benim diyen kişi yapamaz. O kadar ki ağzımızda dağılıyordu balıklar. Nasıl yaptığını sordum, bana anlatırken şaşırıp kaldım. Ben de onun ağzından aynen sizlere yazıyorum. Balığı temizleyip, yıkayalım. Uzun bir fırın kabına alüminyum folyo döşeyelim. Balığı tuzlayıp, folyoya yerleştirelim. Üzerine fırçayla zeytinyağını sürelim, mantarları ikiye keselim. Arpacık soğanların kabuklarını soyalım. Mantar ve soğanların bir kısmını balığın içine yerleştirelim, bir kısmını da üzerinde bırakalım. Limonu incecik dilimleyelim. Defne yaprağı ile birlikte limon dilimlerini de balığın yanına yerleştirelim. Domatesi küçükse doğrayıp balığın üzerine koyalım. Üzerini folyo ile kapatalım. 180 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Fırından alıp, üzerindeki folyoyu hafifçe yırtarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder