Barbunya Buğulama

MALZEMELER(2 KİŞİLİK)
4 adet temizlenmiş barbunya
2 yemek kaşığı margarin
5-6 dal maydanoz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, biberiye
Yarım limon
2 adet defne yaprağı



HAZIRLANIŞI
Lütfen deneyin pişman olmayacaksınız. Temizlenmiş barbunyaları bir cam kaba dizelim. Üzerlerine çok küçük doğranmış margarin ve ince kıyılmış soğan, maydanoz ekleyelim. İri doğranmış domatesleri, parmak kalınlığında doğranmış biberleri ve baharatları da ilave edelim. 180 derece fırında 5 dakika pişirelim. Balıkları fırından çıkaralım. Dilimlenmiş limonları ve defne yaprakların üzerine dizelim. Tekrar fırına sokup 20 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder