Muzlu Turta

MALZEMELER
Hamuru için
• 25 cm. çapında turta kabı
• 3 su bardağı beyaz un
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yumurta sarısı
• 300 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgusu için
• 4 muz • Yarım limon suyu • 400 gr. labne peyniri • 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 yumurta
• Yarım su bardağı un
• 1 limon kabuğu rendesi
• 400 gr. beyaz çikolata



HAZIRLANIŞI
Hamur için tüm malzemeyi iyice yoğurun. Eğer hamurunuz topaklanıyorsa çok az süt ilave edebilirsiniz. İyice yoğurup buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Tezgaha alıp bir parçası daha büyük olacak şekilde 2 ye bölün. Büyük olan parçayı turta kalıbınızdan iki parmak daha büyük olacak şekilde açın ve yağladığınız turta kalıbına düzgünce yerleştirin. 18 derecede 15 dk fırınlayın. Bu arada muzlara limon suyunu ekleyip blenderdan geçirin. Labne, un, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatadan parçalar koparıp gelişi güzel dolgunun içine saplayın. Tartın içine dökün. İkinci hamuru ince olarak merdane ile açıp 2 cm eninde şeritler kesin ve üzerine çapraz olarak kafesler yapın. 180 derecede yarım saat, daha sonra fırının ısısını 130 dereceye düşürüp 45 dk. daha pişirin.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder