Cevizli Abana Tatlısı

10 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişme süresi: 30 dakika

MALZEME LİSTESİ
* 8 su bardağı un
* 250 gr. margarin
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;
* 2 su bardağı ceviz içi
* 1 su bardağı pekmez

şurubu için;
* 3 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su



YAPILIŞI
İç harcını hazırlamak için, cevizleri irice dövüp pekmezle karıştırın. şurubu hazırlamak için; 3 su bardağı suyu ve toz şekeri orta boy bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra şerbeti ocaktan alın ve ılınması için bir kenarda bekletin. Hamuru hazırlamak için, margarini bir tavada eritip ılık hale gelmesini bekleyin. Sıvıyağ, ılık su, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Ilınan margarini de aynı kaba aktarın. ıçine yavaş yavaş un ilave ederek, kulak memesinden sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini hafif nemli bir peçeteyle kapatarak oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine cevizli pekmezden ikişer üçer yemek kaşığı kadar yaydıktan sonra sararak rulo haline getirin. Rulo haline getirdiğiniz hamurları 3-4 santim kalınlığında parçalar oluşturacak şekilde kesip tepsiye yerleştirin. Hamurları 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık haldeki şurubu gezdirin. Tatlının şurubu çekmesi için 15-20 dakika bekledikten sonra servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder