MALZEMELER
4 adet 10’ar santimlik küçük kelepçeli kalıp
1 yumurta u 150 gram labne peyniri
2 yemek kaşığı yoğun krema
1 kare paket beyaz çikolata (benmaride eritilmiş)
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı beyaz şeker
1 su bardağı kadar çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı çilek likörü
Kakaolu fındık ezmesi
1 paket kakaolu bisküvi
100 gram tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bisküviyi blender’da püre haline getirip eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Küçük kalıplara tereyağı sürüp ufalanmış yağlı bisküviyi paylaştırıp iyice bastırın ve tabanı hazırlayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu arada çileği yıkayıp toz şekeriyle iyice çırpın. Pürüzsüz bir hal halan çilek sosuna likörü ekleyip servis zamanına kadar soğuması için buzdolabına kaldırın. Derin bir kapta labne peyniri, şeker, krema, eritilmiş beyaz çikolata, un ve yumurtayı iyice çırpın. Bu karışımı kakaolu tabanın üzerine paylaştırın ve 150 derecede yarım saat pişirin. Fırının kapağını açıp keklerin soğumasını bekleyin. Yağlı kağıttan küçük bir rulo yapın. Kakaolu fındık ezmesini kağıt rulonun içine alıp keklerin üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Birkaç taze çilekle birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder