Macar Gulaşı

MALZEMELER
(4 KİŞİLİK)
500 gr. dana kuşbaşı
3 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı un
1 paket doğranmış domates
2 defne yaprağı
2 kırmızı dolbalık biber
Yarım paket makarna
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI
Eti karabiberle tatlandıralım. Soğan ve sarımsağı soyalım. Soğanları sekize bölüp sarımsağı ince ince dilimleyelim. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan ve sarımsağı kavuralım. Kavurduktan sonra tencereden alalım. Aynı tencerede eti kavuralım. Eti kavurduktan sonra saldığı suyu bir kasede biriktirelim. Soğan ve sarımsağı tekrar etin yanına alalım. Pulbiber ve kırmızı toz biberi ekleyelim. Sirkeyi ilave edelim. Tenceredeki karışımı tuz ile tatlandırdıktan sonra etin saldığı suyu ekleyelim. Doğranmış domatesleri ile yarım litre su ekleyelim. Defne yaprağını da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar kısık ateşte pişirelim. Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yıkayalım ve 2 cm. büyüklüğünde küpler halinde doğrayalım. 45 dakika sonra biberleri de ilave edelim. Makarnayı haşlayıp süzerek hazırlayalım. Gulaşı tuz ve karabiberle tatlandıralım. Unu sütle karıştırdıktan sonra gulaşa ekleyelim. Maydanozu gulaşın üzerine serpelim. Gulaşı makarna eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder