Deniz Mahsullü Paella

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 bardak tavuk suyu veya su
1 adet kuru soğan
2 adet domates
100 gram karides
8 adet küçük midye
1 adet kalamar
Zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Kalamarı yıkayıp dilimleyin. Midyeleri birkaç kez sudan geçirip su dolu bir kapta bekletin. Domatesi rendeleyip soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanı kavurup yıkanmış pirinci ilave edin. Biraz kavurup üzerine domates rendesi ve tavuk suyu ekleyin. Kapağını kapatıp orta ateşte demleyin. Orta boy bir fırın tavasına pilavı karıştırıp boşaltın. Üzerine kalamar ve karidesi ekleyin. Midyeleri kurulayıp pilava hafifçe batırarak yerleştirin. Pilavı 180 derecede 20 dakika pişirip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder