MALZEMELER
• 12 adet etimek
• 1 su bardağı portakal suyu (Hazır ya da taze sıkılmış portakal suyu kullanabilirsiniz.)
Puding için;
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 tepeleme yemek kaşığı un
• 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 su bardağı tozşeker
• 3 su bardağı süt
• 50 gr bitkisel margarin
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Etimekleri kenarları yüksek, 30 santim çapında, yuvarlak, kare ya da dikdörtgen bir kalıba yerleştirin. Aralarında kalan boşlukları etimek kırıklarıyla doldurabilirsiniz. Portakal suyunu etimeklerin üzerine gezdirin. (Portakal suyu yerine 1 su bardağı sulandırılmış reçel suyu da kullanabilirsiniz.)
Diğer taraftan, pudingi hazırlamak için yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını orta boy bir tencereye koyun. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Üzerine tozşeker ve sütü ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Yine tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı kattıktan sonra hızlı hızlı karıştırın. (Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırparak da karıştırma işlemini yapabilirsiniz.)
Hazırladığınız pudinge ceviz içini (fındık ya da badem de kullanabilirsiniz) ekleyip tekrar karıştırın. Puding henüz sıcak haldeyken etimeklerin üzerine aktarıp üzerini düzeltin.
Pudingi buzdolabında en az 2-3 saat ya da 1 gece bekletin. Servise sunmadan önce üzerini mevsim meyveleriyle süsleyin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder