Krema Soslu Fındık Keki

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
250 gr. iç fındık
2 çay bardağı toz şeker
4 yumurta
2 yumurta akı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt kreması
Yarım su bardağı labne peyniri
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz


HAZIRLANIŞI
Toz şekerin yarısı ile fındıkları robotta çekip derin bir kaba alın. Kalan toz şekerle yumurta sarılarını köpük köpük oluncaya kadar çırpıp fındıklı karışıma ilave edin. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve un ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve fındıkları karışıma ekleyip karıştırın. 22 cm. çapındaki kalıbı sıvı yağla yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin. Süt kreması ve labne peynirini çırpıp sos kalıbına alın. Fındık kekini dilimleyip krema sosu eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder