MALZEMELER
• 4 su bardağı süt
• 4 yemek kaşığı tozşeker
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
• 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
• Varsa 1 adet limonun ya da portakal kabuğunun rendesi
• 1 adet vanilya
• 25 gr tereyağı (Bitkisel margarin de kullanabilirsiniz.)
• 1 adet orta boy muz
Üzeri için;
• 1 yemek kaşığı hindistancevizi tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısı ve tozşekeri orta boy çelik bir tencereye aktarıp bir tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Pirinç unu, nişasta ve varsa rendelenmiş limon ya da portakal kabuğunu ekleyip bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da sütü azar azar ilave edin.
Tekrar karıştırın ve tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Muhallebi kaynamaya başladıktan bir dakika sonra ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken üzerine vanilyayı ve tereyağı ilave edin.
Son olarak, çatalla ezerek püre haline getirdiğiniz muzu ekleyip tekrar karıştırın. Sıcak haldeki muhallebiyi, küçük kaselere paylaştırın.
Üzerlerini taze meyvelerle ve hindistancevizi tozuyla süsleyin. Buzdolabına koyarak soğumalarını bekledikten sonra servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder