Kış Salatası

MALZEMELER
Yarım karnabahar
Yarım brokoli
2 havuç
4-5 yer elması
1 demet dereotu
Taze nane
2 diş sarımsak
Yeteri kadar tuz
1 limon
1 kahve fincanı zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerinden ayırıp yıkayın. Havucu da temizleyip halka halka dilimleyin ve biraz tuz atılmış suda hepsini diri olacak şekilde haşlayın. Buz gibi sudan geçirip iyice süzün. Bir kapta dövülmüş sarımsak, tuz, zeytinyağı ve bir limon suyunu iyice çırpın. Nane ve dereotunu yıkayıp incecik kesin. Derin bir kapta sos ve haşlanmış sebzeleri iyice karıştırın. 5 dakika bekletip dereotu ve naneyi ekleyin harmanlayıp salata tabağına alın ve servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder