MALZEMELER
• 200-250 gram taze fasulye
• 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
• Yarım limon
• 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
• 2-3 diş sarımsak
• 8-10 ceviz
HAZIRLANIŞI
Cevizi 1 gün önce üzerini geçecek kadar su koyup buzdolabına kaldırın. Salatayı hazırlamaya başlarken dolaptan çıkartıp suyunu süzün ve ufalayıp kenara ayırın. Taze fasulyeleri yıkayıp doğrayın. Biraz tuz atılmış kaynar suya atıp haşlayın. Haşlanan fasulyeleri buz gibi suya atıp suyunu süzün. Sarımsağı dövüp zeytinyağında biraz soteleyin ateşten alıp ılınınca limon suyu ve sirkeyi koyup iyice çırpın. Ceviz, fasulye ve sosu bir kapta iyice harmanlayıp salata tabağına alıp servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder