MALZEMELER
• 1 paket makarna (fiyonk veya erişte)
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 100 gram krema
• 200 gr. dana kıyma
• 2 dilim bayat ekmek
• Yarım su bardağı haşlanmış nohut
• 1 yemek kaşığı kadar kuru nane
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Köfte için kıyma ıslatılmış bayat ekmek, tuz ve karabiberi iyice yoğurun ve fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bir tabağa sıralayıp kullanana kadar dinlenmesi için buzdolabında kaldırın. Makarna için derin bir tencerede biraz tuz attığınız suyu kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp 10 dakika kadar diri olacak şekilde haşlayıp süzün. Başka bir tencereye sıvıyağı koyup köfteleri biraz çevirin, kremayı, nohutu ekleyip karabiber ve kuru naneyi de ekleyin. Son olarak tereyağını koyup makarnayı ekleyip tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Sıcak olarak yoğurtla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder