FIRINDA CEVİZLİ KARNABAHAR

HAZIRLANIŞI
• 1 adet orta boy karnabahar
• 2 tatlı kaşığı tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz.)
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
• 2 yemek kaşığı galeta unu (2 dilim bayat ekmeğin içi)
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Tost kaşarı, dil peyniri ya da parmesan peyniri kullanabilirsiniz.)

YAPILIşI
Karnabaharın kök kısmını kesip yapraklarını ayıklayın ve çiçek buketleri gibi parçalara ayırın. Yıkayıp bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra süzün.
Tereyağını orta boy tavada eritip incecik doğradığınız soğanları ve dövülmüş sarımsakları tavaya aktarın.
Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine galeta ununu ya da ufalanmış bayat ekmek içini ilave edin. Çekilmiş ceviz içi, süt, tuz ve karabiberi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Süzdüğünüz karnabaharı çatalla ezip püre haline getirin, tavada kavurduğunuz cevizli harçla karıştırın.
Orta boy bir fırın kabını sıvıyağla yağlayıp karnabaharı kaba aktarın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin ve 175 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servise sunun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder