Malzemeler
500 gr un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı çiçek yağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
Yeterince su
Tahinli harç:
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu dökün. Ortasını havuz şeklinde açın. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpin. Havuzun ortasına az miktarda suyla mayanın erimesini sağlayın ve kıvamına göre suyu ilave edin. Peşinden unu ortadaki karışıma alın. Hamuru iyi bir şekilde yoğurun. Bezeleri ceviz büyüklüğünde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine koyup mayalanması için 5 dakika bekleyin. Daha sonra hamurun üzerine basıp yayın ve ortasını çukur yapıp yumurta sürün. Tahinli harç için, tahini, suyu ve toz şekeri karıştırıp, hamurun ortasına koyun. Tepsi mayası geldikten sonra 190 derecelik ısıtılmış fırına gönderip 10-15 dadika arası pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder