Gilaburu Soslu Keşkül


Malzemeler :
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Hindistan Cevizi
1 Çay B. Toz Yeşil Fıstık
1 Yumurta Sarısı
2,5 Çorba K. Mısır Nişastası

Sosu İçin:
1 Kase Gilaburu
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Su

Kıvamını Bağlamak İçin:
Mısır Nişasta



Hazırlanışı
Tencereye önce sütü dökün. Süt soğukken üzerine şekeri ve yumurta sarısını ekleyin ve biraz çırpın. Süt kaynayınca hindistan cevizi ve toz fıstığı da ekleyip karıştırın.
Bir kasede su ve nişastayı iyice çırparak eritin ve keşkülün üzerine döküp kıvamını bağlayın. Çırpma teliyle çırpmaya devam edin. Akışkan bir kıvam elde edince cam fırın kabına dökün.
Sosu hazırlarken; küçük bir tencereye suyu ve gilaburuyu koyun. Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Biraz piştikten sonra şekerini koyun. Sosu kaynatın ve keşkülün üzerine döküp soğumaya bırakın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder