Güveçte Patates Köfte
Malzemeler :
300 Gr. Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Sosu İçin:
1 Çorba K. Domates Salçası
2 Çorba K. Biber Püresi
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Defne Yaprağı
Su
Üzeri İçin:
2 Patates
Hazırlanışı
Köfteyi hazırlarken; bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, doğranmış maydanozu koyun ve yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp güvece dizin. 180 derecelik fırında yarı kıvamda pişirin.
Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Cam fırın kabına patatesleri koyun. Toz kırmızı biber ve karabiber döktükten sonra fırında az pişirin.
Sosu hazırlamak için; mısırözü yağını, salçayı, biber püresini, karabiberi ve tuzu koyup karıştırın. Üzerine suyunu ekleyin ve kaynatın.Köfteleri tamamen pişmeden fırından çıkarın ve yine az pişirilmiş patatesleri güvecin içine alın. Üzerine hazırladığınız sosu ve defne yapraklarını da koyarak tekrar fırında pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
KIYMALI - KÖFTELİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder