MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet mezgit fileto
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Balığı yıkayıp suyunu süzdürelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Soğanı ayıklayıp yarım ay şeklinde doğrayalım. Tuzla ovup 5 dakika bekletelim. Daha sonra yıkayalım ve süzülmeye bırakalım. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince doğrayıp, soğanla karıştıralım. Domateslerin kabuklarını soyalım, küp şeklinde doğrayalım. Sivri biberlerin saplarını keselim, uzunlamasına ikiye bölelim, çekirdeklerini çıkaralım. Limonu ince ince dilimledikten sora çekirdeklerini çıkaralım. 30-40 cm. boyutlarında 4 adet alüminyum folyoyu keselim. Her birine önce maydonuzlu karışımın yarısından biraz fazlasını yerleştirelim. Üzerlerine yarım yemek kaşığı zeytinyağını koyalım. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp folyoyu hava almayacak şekilde bohça şeklinde kapatalım. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip, servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder