Kanepe Tartoletler

10 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 15 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
Tatlı tartolet hamuru için;
* 125 gr yumuşak bitkisel margarin
* 125 gr pudra şekeri
* 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 250 gr un
Tuzlu tartolet hamuru için;
* 150 gr yumuşak bitkisel margarin
* 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 2 çay kaşığı tuz
* 250 gr un

YAPILIŞI
Tatlı tartoletleri yapmak için, bitkisel margarini ve pudra şekerini derin bir kaba koyup yoğurarak malzemeleri birbirine yedirin. Üzerine yumurtayı ve unu ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Kulak memesinden daha yumuşak olan ve ele yapışmayan hamur elde etmiş olmalısınız. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 20-30 dakika kadar bekletin.
Diğer taraftan, küçük tartolet kalıplarını sıvıyağla ya da yumuşak margarinle yağlayın. Dinlenen hamurdan kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın. Hamurları kalıplara elinizle bastırarak yerleştirin. (Kalınlığı pötibör bisküvi kalınlığında olmalı.)
Tartoletleri 5 dakika önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 12 dakika, hafifçe pembeleşinceye kadar pişirip hemen çıkarın. Hamur sıcakken yumuşak olacak, soğudukça sertleşecektir. Soğuyan tartoletleri kalıplardan çıkarıp içlerine pişirdiğiniz hazır pudingi koyduktan sonra mevsim meyveleriyle süsleyin.
Tuzlu tartoletleri yapmak için, margarini derin bir kaba koyun. Üzerine, yumurtayı ve tuzu katıp malzemeleri una yedire yedire yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı ve elinize yapışmamalı. Hamuru temiz bir naylon poşete sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Diğer taraftan, küçük tartolet kalıplarını ucunu sıvıyağa batırdığınız kağıt peçeteyle yağlayın. Hamuru buzdolabından çıkarıp kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamur parçalarını kalıbın içine bastırarak yerleştirin. (Kalınlığı pötibör bisküvi kadar olmalı.)
Tartoletleri 5 dakika önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 12 dakika kadar pişirip çıkarın. ıç harcını hazırlamak için, (1) krem peynirle hardalı karıştırın. (2) Haşlanmış yumurta sarısıyla mayonez ve ketçabı karıştırın. (3) Zeytin ezmesi sürüp, konserve baby mısırlarla süsleyin. (4) Köz patlıcanı rende kaşarla karıştırıp, kaparı ve biberiye ile süsleyin.
Bu seçeneklerden biriyle ya da ikisiyle süsleyerek, içki yanına aperatif olarak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder