PÜRELİ AMERİKAN BONFİLESİ

PÜRELİ AMERİKAN BONFİLESİ

4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 DAKİKA
PışME SÜRESİ 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 4-6 adet sandviç ekmeği
* 4-6 adet orta kalınlıkta dana bonfile
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sos için;
* 2 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
* 3 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
* 2 çay kaşığı hardal
* 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber




YAPILIŞI
Orta kalınlıkta ya da daha ince olan dana bonfilelerin üzerine tuz ve karabiber serpip bir kenarda bekletin. 4 yemek kaşığı sıvıyağı orta boy bir tavada, yüksek ısılı ateşte kızdırın.
Bonfilelerin iki tarafını da kızgın yağda üçer dakika kızartıp bir tabağa alın. Yüksek ısılı ateşte pişen bonfile suyunu dışarı vermez ve daha lezzetli olur.
Diğer taraftan, aynı tavaya 2 tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Unu tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. (Böylece hafifçe sararan unun kokusu gidecektir.)
Üzerine domates salçasını ilave edip 1 dakika daha sürekli karıştırarak kavurduktan sonra ılık haldeki et ya da tavuk suyunu katın.
Hardalı da ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak tavuk aktarın. (Tavuk suyunu, hazır tavuk suyu tabletlerini 2 su bardağı sıcak suda eriterek de yapabilirsiniz.) Orta ısılı ateşte karıştırmaya devam ederek sosu kaynatın.
Sos kaynamaya başlayınca kızarttığınız bonfileleri içine yerleştirin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra etleri kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Hazır süt kremasını ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Sosla yaklaşık 5 dakika daha pişirdiğiniz etleri ocaktan alın.
Diğer taraftan, içlerini oyduğunuz yuvarlak sandviç ekmeklerini servis tabağına yerleştirin. Ekmeklerin üzerine önceden hazırladığınız patates püresini paylaştırın. Etleri tavadan alıp pürenin üzerine yerleştirin. Tavada kalan sosu etlerin üzerine gezdirin. Haşlanmış brokoli gibi sebzelerle süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder