Kaparili Balık

Malzemeler
• 1 kilo beyaz etli balık fileto
• 1 ince dilimlenmiş limon
• 1 yemek kaşığı kapari
• 1 büyük beyaz soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım demet kıyılmış maydanoz
• Tuz ve karabiber
• 3-4 taze defne yaprağı


Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın. Balık filetolarını bol suyla iyice yıkayıp kevgire koyun. Balık filetolarını üzerine damak zevkinize göre karabiber ve tercihen kaya tuzu ekleyip hafifçe ovuşturun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balıkları yerleştirin. Üzerine sırasıyla soğan halkaları, limon, maydanoz ve kapariyi ekleyip zeytinyağını tepsinin üzerinde gezdirin. Sıcak fırında yaklaşık 25 dakika pişirdiğiniz balık filetolarını salataya birlikte servis edin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder