MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 kg. kemiksiz but kısmından koyun eti
15-20 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
Taze veya kuru nane
HAZIRLANIŞI
Soğanları margarinde pembeleşene kadar kavuralım. Etleri ilave edelim ve etler sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. İnce kıyılmış sarımsakları ekleyelim. Etlerimize 2 bardak sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandıralım ve kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Başka bir tavada unu pembeleşene kadar kavuralım. Yumurtaları çırpalım ve una yavaş yavaş çırparak yedirelim. Yoğurdu ve etin suyunun bir kısmını da ilave ederek blendır ile devamlı karıştırarak sos koyulaşana kadar kısık ateşte pişirelim. Sıcak sosumuzu etlerimizin üzerine döküp taze veya kuru nane serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder