Buğday Pilavı

MALZEMELER
• 1 su bardağı buğday (bir gece önceden suda bekletilmiş)
• Yarım su bardağı haşlanmış nohut
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tablet et bulyon
• 1 çay bardağı su



HAZIRLANIŞI
Buğdayı iyice yıkayıp üzerini dört parmak geçecek kadar su koyup tuzunu atın ve 30 dakika haşlayın, bu sürenin sonunda suyunu çekmişse ve iyice haşlanmışsa altını kapatın, hala diriyse biraz daha pişirin. Bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı tereyağında kavurup domates püresini ekleyin. Buğdayı ve nohutu ekleyip bir çay bardağı suyun içinde et bulyonu eritin ve üzerine döküp altını kısın 15 dakika pişirip servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder