MALZEMELER
• 1 kg. arpacık soğan
• 1 portakal suyu
• 1 portakalın kabuğu
• 2 defne yaprağı
• 4-5 karanfil
• 1 kg. tarla domatesi
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Soğanların üzerine kaynar su döküp bir iki dakika bekletip soğuk suda yıkayın. Kabuklarını çıkartın. Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısınınca soğanları atın biraz soteleyip üzerine tüm malzemeyi ilave edin. Kapağını kapatıp 30 dk. kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ve defne yapraklarını içinden alıp servis tabağına aktarın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder