Ispanaklı Poğaça Tarifi

MALZEMELER(10 adet)
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz

İçi için:
Yarım kg. ıspanak
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzerine:
2 adet yumurtanın beyazı
Sıvı yağ, çörekotu



HAZIRLANIŞI
Önce hamur için, un, yumurta, su, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp, yıkayarak suyunu süzün. Yapraklarını ince ince doğrayın. Derince bir kapta beyaz peynir, sıvı yağ ve ıspanakları karıştırın. Hamuru merdane ile 4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup, yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup, açın. Hamur bitene dek bu işlemi yapın. Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürüp, bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirip üzerini kapatın. Yarım ay şeklindeki çörekler hazırlayın. Üzerine sıvı yağ sürüp, çörek otu serpin. 230 dereceli fırında pişirip, servis yapın. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder